Begravelsesforretningen med den positive stemning

09 april 2013
admin
image

Jeg havde længe gået med en lille personlig drøm, om at kunne åbne min egen begravelsesforretning. For jeg var nemlig virkelig glad for mit arbejde som bedemand på amager. Men undertegnede har jo faktisk altid gerne ville være min egen personlig boss. Og jeg kunne godt lide ideen om at jeg selv bestemmer hvorledes at dagligdagen er, hvad vi nu kunne tilbyde og hvorledes begravelsesforretningen skulle se ud. Mange begravelsesforretninger har faktisk en lidt trist indretning, med nogle mørke møbler og nogle kedelige farver på væggene. Ja det ligner faktisk næsten i forvejen en bisættelser så snart at man bare træder ind i sådan et sted. Og der er jo rent faktisk ikke en eneste grund til at skulle gøre familierne til den døde endnu mere triste end de i forvejen er. Og jeg har faktisk alle dage forestillet mig hvordan min begravelsesforretning, skulle være et sted hvor at man fik hævet sit humør en smule. Dermed ikke sagt, at der så burde være vilde farer på 4 vægge og en stor klovn inde på kontoret. Jeg forestillede mig bare at jeg ønskede at indrette begravelsesforretningen i nogle lyse farver. Og jeg ville stå for at mine kære kunder altid følte sig rigtig godt afslappet tilpas, og havde det behageligt, ved nemt at kunne sætte sig i nogle bløde sofastole og flotte velduftende blomster inde på selve kontoret. I stedet for det typiske kontorbord med nogle kedelige stole. Samtlige af de forskellige ideer undertegnede gik med, blev ført helt ud i livet dengang jeg endelig slog dørene op for min begravelsesforretning.

Jeg har faktisk nu gået og været min egen chef i 3 år og har to ansatte. Forretningen ligger inde på amager. For jeg kunne ganske enkelt ikke undvære at skulle leve som bedemand på amager. Det er jo en skøn ø, med mange søde indbyggere og hyggelige små gader. Begravelsesforretningen er nu blevet det som at jeg faktisk gerne ville have den. Den har nu den meget glade stemning som at jeg rigtig gerne ville tilbyde. Både jeg og mine kære andre ansatte bruger meget tid på hver vores søde kunder. Og vi tager os tid til at kunne snakke med dem alle sammen, og selv lære dem lidt at kende. Så vi også ved lige præcis hvorledes vi kan lave, en virkelig mindeværdig bisættelser for den døde.

Da jeg ansatte Maja, så havde hun allerede før arbejdet som bedemand på amager i 3 år. Hun var meget glad for sin stilling, men hun ønskede noget mere ansvar smat kundekontakt. Jeg vidste med det vuns, at jeg ville ansætte Maja dengang jeg først mødte hende. For hun er den slags der skaber en rolig stemning om sig, plus så er hun ganske enkelt så sød. For ej at glemme meget arbejdsom, og så ejer hun en skøn evne for selv at kunne planlægge som at undertegnede aldrig har observeret før. Ja jeg ved ikke engang hvad jeg dog skulle gøre hvis det ikke var for Maja. Men det er nu lidt sjovt, for Camilla har faktisk også været bedemand på amager før. Men mange år inden at jeg ansatte hende. Camilla faldt jeg for, fordi at hun faktisk altid kan formå at holde hele hendes hoved koldt. Ja hun bliver aldrig nogensinde for presset, plus så er hun virkelig talentfuld til selv at kunne tage sig godt af kunderne. Ja jeg tror rent faktisk at vi er nok den eneste begravelsesforretning hvor at, hver eneste af de ansatte er en kvindelig bedemand, på amager. Jeg er nu også rigtig glad for at jeg faktisk besluttede mig for selv, at gå hen og blive selvstændig bedemand på amager. Og jeg synes helt ærligt talt at vi udskiller os meget fra hver eneste anden bedemand på amager. Og min egen forretning, arbejdsgangen og personale, det er lige som at jeg nu havde håber det. Og jeg elsker virkelig at jeg hver eneste morgen vågner og glæder mig til at kunne planlægge en mindeværdig begravelse for mine søde kunder.