Fordele ved at bruge en erhvervspsykolog

27 august 2020 Silje Hansen

Når du tænker på en erhvervspsykolog, kan det være, du får associationer til en, som primært hjælper i erhvervslivet. Og det er ikke helt ved siden af. En erhvervspsykolog har nemlig ekstra erfaring med arbejdsmæssige udfordringer – og selvfølgelig også personlige udfordringer.

Det betyder også, at en erhvervspsykolog er den helt rette at kontakte, hvis man ønsker hjælp på arbejdspladsen. Og det er selvfølgelig et must – for der kan være udfordringer på arbejdspladsen, som kræver, at en psykolog også allerede kender til det at være i erhvervslivet, hvor konkurrencen kan være hård, og man ofte er under pres for at skulle præstere og nå egne for såvel afdelingens mål. Det kan derfor også være en vigtig kontekst at kende til, når man vil hyre en psykolog. 

Gode grunde til at hyre erhvervspsykologer

Når man hyrer en eller flere erhvervspsykologer, så har man mange muligheder. Det kan være, at man som leder ønsker hjælp til at styrke ens robusthed. Det kan være, man vil være bedre til at udnytte ens potentiale som leder, eller måske hvordan man bedst håndterer udfordringer mellem medarbejdere.

Mulighederne med en erhvervspsykolog er heldigvis mange, og det kan man udnytte til ens fordel. Det kan også være, at man som virksomhed vil have hjælp til, at alle medarbejdere kan følge en ny virksomhedsstrategi. Det kan også være, at HR-afdelingen vil have hjælp til at bruge et psykologisk testværktøj, så den helt rette medarbejder findes. 

Mange muligheder med erhvervspsykologer

Generelt er der mange muligheder, når man hyrer erhvervspsykologer. For at finde frem til en brøkdel af mulighederne, er det en fordel, at man kontakter et eller flere firmaer, man har i tankerne. På den måde kan man præsentere noget af den hjælp, man ønsker – og erhvervspsykologerne kan byde ind med, hvordan de kan hjælpe en videre. På den måde kan man komme bedst fra start. 

Flere Nyheder