Hendes far var bedemand i Århus

20 januar 2013
admin
image

Der var pludselig opstået en direkte kamp om alle kunderne oppe i Det nordjyske. Det handler imidlertid ikke om kunder til supermarkeder eller biografer. Striden drejer sig om en eller anden bedemand i Århus samt en eller anden bedemand i Aalborg, der var blevet hårde kompetanter indenfor de seneste par måneder. De to bedemænd har længe serviceret det samme område liggende mellem Århus samt Aalborg, men i dag ønskede bedemanden fra Århus at stjæle en anseelig part af stamkunderne. Bedemanden har aggresivt prøvet på at opspore flere potentielle bedemandskunder oppe i Det nordjyske, inden de retter henvendelse til en eller anden bedemand i Århus eller Aalborg. Bedemanden i Aalborg ønsker imidlertid ikke at opgive alle hans trofaste kunder, så bedemanden har flere gange taget kontakt til bedemanden i Århus. Eftersom det ikke har hjulpet det mindste, har han nu henvendt sig til Konkurrencestyrelsen med forhåbningen om at modtage hjælp. De kunne desværre ikke assistere bedemanden, idet konkurrenten åbenbart ikke gør noget som helst ulovligt. Selvom bedemanden i Århus uden tvivl forsøger på at udføre en meget hård krig mod den anden bedemand, så var det ikke ulovligt. Bedemanden i Aalborg har også kunder nord for Aalborg, men disse kunder synes bedemanden i Århus ikke til at kontakte.

Begge disse bedemænd var imidlertid ikke de eneste, der har en meget hård konkurrence i denne tid. En anden bedemand i Århus var tidligere blevet stærkt opfordret til på ingen måder at tage imod henvendelser fra specifikke kunder, fordi disse mennesker var markedet for en eller anden meget stor bedemand i Århus. Et noget lignende skrækscenarie var hændt for en anden bedemand i Aalborg, to fra Odense området samt fem fra Storkøbenhavn. Fælles for samtlige byer var endvidere, at nye bedemænd har meget problematisk med at åbne, eftersom flere af de eksisterende bedemænd holder godt fast i deres kunder. Den hårde konkurrence imellem bedemænd var hverken nogen ny situation eller en ting, der kom bag på bestyrelsen for danske bedemænd. Han påpeger, at der var snakke om en branche, hvor det synes utrolig vigtig for de mange kunder hurtigt at være i stand til at finde en bedemand nær dem, så de vil kunne få lagt planer for en begravelse, eftersom der ikke vil være ret meget overskydende tid til disposition. Dette betyder, at det som regel vil blive en eller anden impulsiv beslutning om at finde en eller anden bedemand i deres by, netop af den grund vælger pårørende ofte hvilken som helst. Dette var grunden til, at der opstår hård kamp imellem bedemændene, eftersom de alle vil være allerforrest i køen.

Konflikten imellem bedemanden i Århus samt bedemanden i Aalborg tyder derfor ikke til at kunne blive løst hurtigt. Begge bedemænd lader til at vil udvide forretningen, men det synes ikke muligt, medmindre de begge erhverver flere kunder. Bedemanden i Aalborg har fortalt, at det ikke var et issue om det at udvide. Han føler til gengæld, at bedemanden i Århus utvivlsomt forsøger at hugge mange kunder fra ham, for at kunne ruinere ham. Bedemanden i Aalborg siger ligeledes, at det ikke var muligt at sagsøge bedemanden fra Århus, eftersom alt dette vil være for svært at bevise. Bedemanden i Aalborg må derimod forsøge fortsat at give en god service, og han håber, at mange af de kunder der i forvejen kender ham, vil anvende den samme gode bedemand. For det handler jo om at sikre kunderne en god dag, siger bedemanden. Det er desværre ikke til at rekvirere en lille kommentar fra bedemanden i Århus. Fremtiden må vise, hvorvidt striden imellem disse bedemænd overhovedet vil stoppe engang i den nærmeste fremtid.