Hvor kan man opføre en tilbygning?

17 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Ofte sker det, at man betragter ens hjem derhjemme og tænker, at det egentlig kunne være tiltrængt, hvis man lige kunne udvide ens areal lidt mere, om det så skulle være til et ekstra område til en ny terrasse, eller man godt kunne tænke sig, at der kom en ekstra bygning til, så man havde et tilstødende skur, eller man ligefrem fik et helt værelse ekstra!

Det kan jo være, man har fået nogle penge i hånden, man havde en opsparing, eller man simpelthen udnytter friværdien til at forlænge ens hjem.

Hvor er det så lige, at man kan gøre det henne?

I den her forbindelse tænker vi ikke så meget på, hvor man geografisk kan gøre den slags, for det burde sådan set være muligt at opføre en tilbygning på Fyn på samme måde, som man for eksempel kan lave en tilbygning på Bornholm.

Vi tænker mere på det rent praktiske med, hvor man fysisk skal opføre dette i ens hjem.

Her skal man som det første nok være ret så opmærksom på, at der er en del krav til, hvor meget og lidt man kan have lov til at opføre, før man skal have tilladelse til dette hos kommunen.

Ellers kunne man jo bare bygge i et væk, og det er ikke nok, at man holder sig inde for ens skel. Så hvis du som udgangspunkt skal opføre noget, der er større end et mindre legehus, så bør du undersøge de lokale regler nærmere.

Men ellers er der jo mange muligheder for at opføre en tilbygning, hvis vi lige her ser bort fra reglerne og bare fokuserer på, hvad der rent praktisk kan lade sig gøre, og hvad man selv sætter grænser for en selv.

Det kan vitterligt være alt som forlængelse af en længe på en gård, en forøgelse af en gavl eller måske ligefrem et helt nyt anneks.

Flere Nyheder