Hvorfor gå til tandlæge hvert år?

03 august 2020 Astrid Pedersen

Et tandlæge besøg en gang om året kan redde dine tænder. Måske tænker du at dine tænder ikke umiddelbart er i farezonen. Ud over det, at de måske er gået hen og blevet lidt gule, og at dit tandkød bløder lidt når du børster dem for hårdt, er der jo intet i vejen med dem.

Men det at tænderne på ydersiden synes pæne og sunde er ikke ensbetydende med at der ikke kan skjule sig ansatser til diverse dårligdomme på steder du ikke kan se. Det kan for eksempel være mellem tænderne eller under tandkødets rand. Og når først tandpinen melder sin ankomst med dunken og smerter i tænder og i tandkød er løbet faktisk kørt.

Så kan du risikere at skulle af med en eller flere tænder. Og i værste fald vil det være gået ud over dit tandkød og din kæbe knogle i en sådan grad at det ikke er muligt at erstatte pågældende tand med et implantat.

Forebyg tandsygdomme med regelmæssige tandlæge besøg

Du kan, med andre ord, spare dig selv for mange smerter – såvel i tænder som i tegnebog – ved at gøre en forebyggende indsats i form af årlige eller halv årlige tandlæge besøg. Din tandlæge vil på den måde få en fair chance for at foregribe begivenhedernes gang og indlede forebyggende behandling.

En tandlæge vil typisk have arbejdsredskaber til rådighed som kan være til stor hjælp i forbindelse med diagnosticering af mulige tilløb til dårligdomme – for eksempel røntgen apparater. På et røntgen billede vil tandlægen hurtigt kunne spotte forandringer i vævet som kan indikere karies eller parodontose på de steder som ikke kan ses med det blotte øje, og dernæst træffe de nødvendige foranstaltninger.

Hvis du leder efter en fast tandlæge i Århus kan du vælge den centralt beliggende klinik Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere på http://stjerneklinik.dk/ 

Flere Nyheder