Kan du genkende en butiksindretning

05 marts 2013
admin
image

Jeg har alle dage været vild med butiksindretning. Og jeg kan stadig huske, da jeg som lille pige var med min kære søde mor udenfor for at købe tøj, så var jeg altid optaget af disse smukke farver, og den skønne stemning som at man kan finde i et godt butiksdesign. De fleste unger er jo ikke helt så glade med at skulle gå en hel eftermidag, og vente på at deres egen mor prøver at finde den helt rigtige kjole. Men jeg var komplet modsat af det, for jeg elskede det så meget. Jo mere voksen jeg blev, jo mere var jeg interesseret af hele det kreative aspekt ved butiksdesign. For jeg holdte meget af at kunne lege med farver, farvelægge og forme ting og sager i min skole. Og hele min kærlighed for alt det kreative, fulgte mig lige indtil jeg så blev rigtig voksen.

For omkring 2 år siden så blev jeg endelig enig med mig selv om, at jeg måtte gøre et eller andet ved denne store tiltrækning af butiksindretning. Og jeg tog af den grund en rigtig uddannelse som butiksdekoratør, og jeg har altså aldrig nogensinde før følt mig helt så godt tilpas, med mit arbejde før som at jeg gør nu. Det er en fantastisk fornemmelse, at få lov til salt at kunne arbejde med det som jeg elsker, hver dag. Og jeg har opstartet min egen virksomhed, hvor jeg så sælger butiksindretning til forretninger, der vil få en rigtig faglig rådgivning indenfor butiksdesign.  Og jeg hjælper dem med at kunne lave den helt rigtige stemning i lokalet, og få hele deres forretning til sådan at kunne fremstå, som de nu vil have det.

Dengang hvor jeg begyndte min egen virksomhed så var jeg ret nervøs for det. For at jeg vidste jo ikke, om det nu var noget som jeg rent faktisk ville kunne leve af i det lange løb. For jeg regnede ikke med at der nu var helt så mange firmaer, der brugte faglig hjælp af butiksindretning, men vi blev faktisk ret positivt overrasket. Men jeg fik ret hurtigt opbygget et ganske stort kundekartotek, og fik tilbud om nogle store arbejdspogaver fra firmaer, der stod med et stort behov for assistance, omkring butiksdesign i udlandet. Det gav mig faktisk en unik mulighed, for at kunne tage til Japan for at gøre karriere i et helt halvt år. Det var altså virkelig inspirerende, jeg hele tiden gik og fik nye ideer, og lærte virkelig meget om anderledes butiksindretning.

Og Japan så er alt meget fuld of farver, og alle går faktisk meget op i farvernes betydning. Og det hele skal gå helt op i en højere enhed, og alt også har en mening i Japan og resten af Asien. Det var altså så sandeligt en rigtig stor oplevelse, at kunne arbejde med butiksdesign netop i Japan. Kunden som at jeg så arbejdede for var virkelig glad for mit arbejde, og han har også anbefalet min egen butiksindretning, til mange øvrige firmaer. Og for mig så er sådan en anbefaling helt klart den største ros som man kan få. Og min butiksindretnings karriere udviklede sig volsomt efter at jeg så kom hjem fra turen i Japan. Der var nemlig tilsynladende en rapporter, der havde oplevet hele mit arbejde i Japan, og som havde skrevet en artikel om det i den danske avis. Så i et helt år der stod jeg jo ikke stille, for jeg havde nemlig hele tiden nye kunder, og elskede langt om længe at kunne arbejde rigtig med butiksdesign. Og det var jo som en drøm som endelig gik helt i opfyldelse og at jeg følte mig som den heldigste kvinde i hele verden. Det er ikke lige alle folk, som får lov til at kunne arbejde med det, som at  de nu virkelig drømmer om. Men jeg er skam sikker på, at jeg har fundet min rigtige plads i livet. Og jeg vil fortsætte med at kunne arbejde med butiksdesign, lige indtil jeg så ikke længere kan det mere.