Min far elsker jazz trompetister

16 januar 2013
admin
image

Min mand samt svigerinde er flyttet fra storbyen, da manden havde fundet et nyt arbejde. Vores bror havde taget vores svigerinde med sig til en eller anden lille bitte flække tæt på stranden, hvor de ikke kendte nogen. Vores bror ville helt naturligt møde nye folk inde på arbejdet. Jeg havde imidlertid ikke den mulighed, da hun altid arbejder hjemmefra. Min mand havde af den grund fået overtalt hende til at skulle engagere sig en smule i deres lokalliv, så hun kunne komme til at møde nogle mennesker i området. Jeg kendte intet til byen. Jeg har trods alt hørt omkring byens årlige jazz samt country weekend. Den lille by afholder åbenbart hver eneste sommer en eller anden større jazz samt country weekend. Vores svingerinde er lidt usikker på, hvad som helt præcist er sket. På forunderlig vis er hun havnet af musikudvalget. Fordi hun kommer inde fra storbyen, mener mange af de øvrige frivillige, at hun må have styr på jazz. Jeg er derfor blevet ansvarlig for at skulle finde nogle kunstnere. Jeg vidste dog ikke rigtig, hvad hun skal mene omkring dette. Jeg er blot lettet for, at hun skal sørge tingene vedrørende jazz samt på ingen måder country delen. En udvalgt gruppe midaldrende kvinder var ansvarlig for at skulle finde country musikere.

Min mand vidste heldigvis en del omkring jazz. Han anbefalede derfor, at hun tager på tøse tur inde hos en af sine gode veninder som stadig bor i storbyen. Ved den metode kunne hun kombinere opgaven med hyggeligt samvær. Vores bror anfalede desuden, at vores svigerinde og veninde skal besøge forskellige jazz barer, således vores svigerinde kunne finde ud af, netop det hun bedst kan lide at lytte til indenfor jazz. Vores bror gjorde hende også opmærksom på det faktum, at dette blot er en lokal jazz samt country weekend. Vores bror mente, at langt de fleste af gæsterne ville være ganske almindelige folk præcist som mig. Vores bror mener derfor, at vores svigerinde var perfekt til at skulle finde jazz kunstnere, som vil kunne appellere til alle gæsterne. Min betænksomme mand sagde endvidere, at det uden tvivl er en stor fordel for vores svigerinde, at hun ikke vidste mere omkring jazz. Jeg havde på ingen måde nogle forskellige fastlåste krav til hendes valg af de forskellige kunstnere. Jeg kunne forblive åben overfor de forskellige typer jazz musikere, de skulle høre. Folk kunne sikkert bruge det samme argument med country, men hun aner ikke, hvor i alverden hun skal finde country musikere. Jeg havde aldrig hørt omkring country barer?

Jeg glæder sig helt ærligt til at skulle gå på forskellige jazz barer sammen med min gode veninde. Vi skal virkelig hygge sig samt sludre. Jeg indrømmer imidlertid, at hun ikke kommer til at kende nogle af de lokale på den vis. Jeg havde derfor bestemt at ville ringe til en af country damerne. Jeg vidste dog ikke rigtig, hvad hun skulle forvente. Såfremt hun skal klæde sig fjollet, høre country musik og/eller danse squaredance, så må hun bare gøre det. Jeg frygter, at hun nok er blevet lidt fordomsfuld. Jeg havde aldrig nogensinde rigtig forstået country musik. Jeg havde downloadet en eller anden liste med flere populære country hits, som hun lytter til, imens hun skulle lave mad. Jeg fik lige pludselig den idé, at de kunne hyre nogle uddannede kokke, der kunne tilberede noget lækkert mad til vores festival. Vi kunne lave nogle steder, som passer til vores to musik temaer: Et afgrænset sted med jazz musik i baggrunden samt et andet sted med country musik. Jeg aner imidlertid ikke, hvad folk serverer på et såkaldt jazz sted, mens hun havde en del forslag til country området. Hun tænkte, at damerne samt hun eventuelt kunne finde noget inspiration fra forskellige gamle amerikanske jazz film samt westerns.