Vælg en kimono

08 januar 2020 Lotte Hindsberg
Vælg en kimono

Mange forbinder ordet kimono med den japanske folkedragt, men det er ikke den klassiske smukke japanske dragt, som i tusindvis af år er blevet båret af japanske kvinder med ynde vi her tænker på, men et smukt og praktisk alternativ til den lidt kedelige og grå morgenkåbe. 

En kimono er udover at være den perfekte måde at pifte et outfit op, med også en smuk beklædningsgenstand der er perfekt om morgenen. Du er klædt på, samtidig med at det er du ikke. Stoffet som typisk er valgt til kimonoerne er ofte dejligt blødt og smyger sig omkring kroppens former og får en til at gyse af velbehag. 

Kort eller lang kimono

Det smukke ved en kimono er, at det ene ikke udelukker det andet. En kort vil vise dine smukke ben og kan udover at blive brugt som et alternativ for en morgenkåbe, også bruges som en jakke til f.eks. et par cowboybukser og en hvid t-shirts. En lang er varmere, men vil ofte åbne sig op og antyde dine ben. Vælg den der passer dig bedst på tidspunktet. En varm sommerdag er en kort bomuldskimono rarere at have på, end en lang og en vinterkold morgen vil en lang nok være at foretrække. En kimono kommer som ofte som en slåom kjole og skal bindes med et bælte omkring maven. 

Et sandt paradis af farver

Et karakterisk træk ved mange kimonoer, er det vælg at farver og mønstre de kommer i. Der er ingen ende på det farveorgie, der er på klassiske kimonoer. Der findes dog også enkle og neutrale, som i nogle tilfælde nok mere vil tiltrække skandinaviske øjne. Men lad dig endelig ikke begrænse, lige når det kommer til kimonoer er alt tilladt, når det kommer til farver. Fra neutrale ensfarvede til farverige blomsterede, der vil lyse op ved en hver lejlighed og som ikke ville gå i en anden sammenhæng. 

Flere Nyheder